José Vriens is auteur van de week op Hebban

jose240713Jose Vriens heeft vijfentwintig romans op haar naam staan en is daardoor niet meer weg te denken uit het romantische boekengenre. Wie is deze auteur nou eigenlijk? Hebban Romance stelde haar enkele vragen!

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
“7 uur uit bed. Na het ontbijt doe ik eerst een deel van de noodzakelijke huishoudelijke klussen. Daarna aan het werk, verwerk ik de mail, bekijk Facebook, geef reacties, plaats recensies of nieuwe boeken op de FB-pagina van het Valentijngenootschap. En als dat allemaal gedaan is, begin ik met schrijven. Ik schrijf tot een uur of 12. Dan lunch, hh klusjes, boodschappen, soms bezoek afleggen, of een uurtje beweging in de vorm van wandelen of fietsen. Als ik dat heb gehad, ga ik weer schrijven tot een uur of 5. Koken, eten met mijn man, afwas, en weer schrijven tot 8 uur.”

Hoe zijn jouw boek(en) te omschrijven?
“Feelgood boeken met een zweem spanning erin. Soms met wat meer spanning, maar ook altijd met een romance die al dan niet tot een goed einde komt.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Overal en nergens. Inspiratie ligt soms letterlijk op straat.”

Welke romance-auteurs lees je graag?
“Ik heb niet echt een favoriet, maar probeer altijd wel boeken van NL auteurs van het genre te lezen.”

Wat vind jij belangrijk in romantische boeken?
“De juiste dosis spanning en romantiek, niet te zoetsappig. Met echte personages die je zo op straat tegen kunt komen. Bestaande problematiek die aangekaart wordt. Een boek moet ergens over gaan.”

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
“Dit voorjaar komen er twee titels van mij uit. De ene is een spannende roman met een knipoog naar een ouderwetse whodunit: Een harde noot. De andere, Gestolen tijd, is een aangrijpend relaas over een vrouw die in een postnatale depressie belandt en daardoor haar man en kindjes dreigt te verliezen.”

Bron: hebban.nl