Boek over bijensterfte in Lelystad gelanceerd

In boekhandel Readshop in de Kroonpassage is op vrijdag 2 oktober 2014 de spannende eco-roman ‘De mythe van Mellifera‘ van schrijfster Roos Boum gelanceerd. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Elly van Wageningen van duurzaamheid en Michiel van Geelen, campagneleider van Greenpeace. Het boek vertelt vanuit het oogpunt van de honingbij hun strijd tegen het uitsterven van de bijen.

117 bijensoorten
Wethouder Van Wageningen: “Mooi dat Lelystad de plek is waar dit boek gelanceerd wordt. In Lelystad doen we veel voor de bijen. Er leven maar liefst 117 bijensoorten in Lelystad en we doen er veel aan om voor deze bijen de juiste omgeving te creĆ«ren.” Zo onderhoudt Lelystad het openbaar groen vrij extensief en worden er geen onkruidbestrijdingsmiddelen in de groenvoorzieningen gebruikt (vanaf 2015 ook niet meer op verhardingen). Insectenbestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. In de stad zijn veel bomen te vinden die voedsel voor bijen leveren, zoals linde, kers en andere vruchtbomen. Veel bermen worden beheerd als bloemrijk grasland. Hier zijn veel bloemen met een variatie aan stuifmeel te vinden.

Aangeboden aan Greenpeace
De mythe van Mellifera is een spannende eco-roman. Roos Boum kijkt vanuit de bedreigde honingbij naar de mens en de veranderingen in het milieu. Roos Boum overhandigde het boek over bijensterfte aan de Campagneleider Landbouw en Functionele Agrobiodiversiteit (FAB) van Greenpeace, Michiel van Geelen.

(Bron: Lelystad.nl)