Met gepaste trots

opnieuwverbonden-185x300Een sprong in het diepe. Zo voelde het om op de publiceren-knop te drukken. Schrijfster ben ik al een flink aantal jaren, maar om een e-book in eigen beheer uit te brengen, waarvoor je eigenlijk ook de petten van vormgever, computerdeskundige en uitgever op je hoofd moet zetten – dat is toch net even iets anders, en zeker niet voor iedere auteur weggelegd. Want eerlijk is eerlijk, schrijvers willen eigenlijk gewoon schrijven en als het even kan zonder al te veel toestanden een boek in de boekwinkels krijgen. Toch?

Zo ging het in vroeger tijden, en zo heb ik ook jaren mijn boeken het levenslicht laten zien. Tot volle tevredenheid, mag ik wel zeggen. Maar de boekenwereld is flink in beweging. Als auteur heb ik nu de mogelijkheid om rechtstreeks, zonder tussenkomst van uitgevers mijn boeken op de markt te brengen. Om alles in eigen hand te houden, zal ik maar zeggen. Of dit het ultieme toekomstbeeld is, weet ik niet. Schrijven is een vak, maar uitgeven ook! En niet iedere schrijver is een uitgever, net zomin als iedereen een schrijver is. Toch ben ik in deze fase van mijn carrière wel blij met deze mogelijkheid. Het geeft me meer vrijheid om de teugels in handen te houden van dat wat ik zelf gecreëerd heb.

Twee e-books van mijn hand zien tegelijkertijd het levenslicht: Vlinders op de vensterbank en Opnieuw Verbonden, die beiden al eerder in paperback verschenen zijn bij uitgeverij Ellessy. En nu dus ook beschikbaar voor e-reader, tablet, iPhone of iPad, voor iedereen die liever digitaal leest.

Ik hoop dat er nog vele schrijfsels van mijn hand op deze manier hun weg naar mijn lezers zullen vinden.

Veel leesplezier 😉

Geschreven door Wilma Hollander

(Bron: Hebban)