Nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Ellessy, PuntKomma!


Pas verschenen en binnenkort te verschijnen:

Stukken beter! Enkeltje Costa Blanca De Gulden Duvel en de Brief Semper Fi Muis

Meer nieuwe boeken


De catalogus voor het voorjaar 2021 staat online. Bekijk hem hier.


Stem voor de Beste Vrouwenthriller van 2020

Stem op de Beste Nederlandse vrouwenthriller van 2020! Gaat u voor Roadtrip Italia, Ondermijnd of toch liever Zijdelings, Semper Fi of Salomonsoordeel?

Stemmen op de longlist kan tot en met zondag 17 januari 2021, waarna de shortlist (de top 10) bekend wordt gemaakt. Daarna start de volgende stemronde waaruit men een keuze kan maken uit tien boeken. Deze stemronde is tot en met zondag 24 januari 2021 waarna zo snel mogelijk  de Beste Nederlandse vrouwenthriller van 2020 bekend wordt gemaakt.

Breng uw stem uit op: Vrouwenthrillers.nl

Semper Fi genomineerd voor beste Nederlandstalige thriller

Semper Fi

Semper Fi van Ellen Lina is genomineerd voor beste Nederlandstalige thriller op Thrillzone! Volgende week worden de longlists door de redactie verkleind naar de shortlists.

Boektrailer De Gulden Duvel en de Brief gepubliceerd

De boektrailer van De Gulden Duvel en de Brief van Natascha Hoiting is onlangs gepubliceerd. Nieuwsgierig naar haar nieuwste roman? Bekijk dan zeker de trailer!

Jacob Vis in Max Magazine

Jacob Vis wint Max Gouden Vleermuis

Jacob Vis ontving eind oktober uit handen van Jan Slagter de MAX Gouden Vleermuis 2020 voor zijn hele thrilleroeuvre. Dit verhaal is uitgebreid te lezen in Max Magazine.

Klik op de foto om het beeld te vergroten.

Jacob Vis winnaar van de MAX Gouden Vleermuis 2020

Thrillerfestival 2020

Zondag 25 oktober is bekend gemaakt dat Jacob Vis de winnaar is geworden van de MAX Gouden Vleermuis 2020.
Jan Slagter van Omroep MAX reikte hem de MAX Gouden Vleermuis 2020 uit. Weliswaar in een aangepaste coronaproof setting, maar de vreugde bij de winnaar was er niet minder om!

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Coenraad de Kat en Guy Doms, heeft Jacob Vis unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Er waren maar liefst 41 aanmeldingen voor een nominatie, waarvan er 3 niet aan de voorwaarden voldeden en er dus uiteindelijk 38 potentiële kanshebbers waren. Hiervan zijn er na rijp beraad 15 op de longlist geplaatst. De uiteindelijke shortlist van de jury bestond, naast Jacob Vis, uit Corine Hartman, Loes den Hollander, Simone van der Vlugt, Toni Coppers en Sebastian Fitzek. Degenen van hen die niet aanwezig konden zijn, waren via een speciale videoverbinding toch in staat om bekendmaking en prijsuitreiking te volgen.

Het juryrapport zal zo spoedig mogelijk op de website van het Nederlands Thrillerfestival worden geplaatst en is daarnaast opvraagbaar bij het secretariaat.

Uitgeverij Ellessy feliciteert Jacob Vis met deze geweldige prijs! Jacob Vis geeft zijn thrillers al bijna 30 jaar uit bij Uitgeverij Ellessy.

Aanmelden nieuwsbrief

Twitter