PuntKomma, de nieuwsbrief van Ellessy

NIEUWSBRIEF VAN UITGEVERIJ ELLESSYJAARGANG 08 | nr 38 | 2018

IN DEZE UITGAVE

• Algemeen nieuws

• Recensies en publicaties

• Zojuist verschenen

• Verschijnt binnenkort

Hebt u iets te melden of een vraag voor onze redactie? Gebruik dan het contactformulier op de website van uitgeverij Ellessy.

ALGEMEEN NIEUWS

Algemeen nieuws

• Kirstin Rozema wint publieksprijs
Tijdens het Valentijnsfestival afgelopen zaterdag kreeg Ellessy-auteur Kirstin Rozema de Valentijn-publieksprijs voor haar roman NA DIE NACHT... Maar liefst 17% van de stemmen gingen naar haar boek, waardoor ze eindigde voor Martin Scherstra met zijn roman ADEMPAUZE. Martin Scherstra won wel de Valentijn-juryprijs, waar ook Kirstin Rozema voor genomineerd werd, evenals Ellessy-auteur Ellen Lina, voor haar roman CRASH.  

Over het boek NA DIE NACHT… zei de jury: "Een heerlijke familieroman met meerdere thema’s. Het gaat over de juiste keuzes maken en wat niet-aangeboren-hersenletsel voor gevolgen kan hebben. Personages worden goed neergezet. Geloofwaardig neergezet, een inkijkje in hoe iemand kan denken en voelen. Uitstekend thema. Veel spanning, goede opbouw en veel vaart in dit boeiende verhaal."
De jury zei over CRASH van Ellen Lina: "Gecompliceerd drama. Veel verhaallijnen en wendingen. Opbouw is goed, genoeg spanning. De boodschap aan het eind is erg mooi. Verreweg één van de beste boeken van de laatste tijd. Vol spanning en romantiek."

• Schrijfwedstrijd Young Romantics
Tijdens het Valentijnfestival was er eveneens een schrijfwedstrijd, waar een speciale prijs was voor het beste jonge talent. Uitgeverij Ellessy heeft de prijs van 50 euro gesponsord. De winnares was de dertienjarige Marloes van Nispen, die met haar verhaal ook positieve opmerkingen van de jury kreeg.

• Boekpresentatie SONATA van Natasha Hoiting
Op donderdag 15 maart is de boekpresentatie van het boek SONATA geschreven door Natasha Hoiting. Deze vindt plaatst in het het Huyscafé van hotel ’t Voorhuys in Emmeloord. U bent welkom vanaf 19.00 uur.

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY RELAX

Familiebanden

Bianca van Strien

Hoewel Milène haar relatie met Felix heeft verbroken, is ze er zeker van dat ze nog van hem houdt. Uiteindelijk zal hij toch ook best wel inzien dat zij het beste is, wat hem is overkomen. Helaas reageert hij niet al te snel.
Op een feestje ziet ze hem voor het eerst in langere tijd weer. Niet veel later ontdekt ze echter dat de man in kwestie alleen maar heel erg op hem lijkt. Ze bedenkt een plan: misschien kan ze met Bram, Felix jaloers maken en hem laten inzien dat hij de rest van zijn leven alleen nog maar van haar kan houden...

ISBN 978-90-8660-361-9
Aantal pagina's: 136
Prijs: € 16,50

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY RELAX+

Bloed druk

Carla Vermaat

Tijdens haar carrière als politievrouw heeft Barbara fouten gemaakt. Zo heeft ze de moord op een jong meisje in de doofpot gestopt. Die bewuste, emotionele keuze komt haar nu duur te staan wanneer een topcrimineel deze kennis gebruikt om haar in zijn macht te krijgen. 

De spanning loopt hoog op wanneer er kort voor de aftrap van een belangrijke voetbalwedstrijd een verdacht pakje wordt gevonden in het stadion en ze ontdekt dat de man die daarbij direct betrokken lijkt te zijn, tevens degene is die haar geheim deelt...

 Het vijfde deel in de succesvolle serie Barbara politievrouw, die allen afzonderlijk te lezen zijn.

ISBN 978-90-8660-345-9
Aantal pagina's: 306
Prijs: € 18,95

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY CRIME

Don Quichote

Jacob Vis

Harm Brink, minister van Economische Zaken heeft een droom: hij wil dat Nederland binnen 10 jaar volledig draait op duurzame energie en de productie daarvan in eigen hand houdt. Hij bedenkt een ambitieus plan: de Staat gaat in het IJsselmeer en Flevoland voldoende windmolens zetten om heel Nederland van stroom te voorzien.
Als geologen hem waarschuwen voor een mogelijke aardbevingsramp wil Brink de gaswinning in Groningen stoppen en het gas bewaren als strategische reserve. Als de ramp inderdaad plaats vindt, komt het energieplan in een stroomversnelling. Brink drukt het windproject door en sluit een contract met Rusland voor de levering van aardgas zolang Nederland zelf nog niet genoeg duurzame energie produceert.
De windmolens worden gemaakt volgens een revolutionair ontwerp. Hoewel het project een astronomisch bedrag vergt is het bouwen van windparken in en rond het IJsselmeer aanzienlijk goedkoper dan bouwen van windparken op zee. Brink krijgt onverwacht steun voor zijn plannen als Semjon Malkevich, een steenrijke oligarch uit Oekraïne in ruil voor veiligheid voor zijn gezin, mee wil investeren in het transport van het Russische aardgas. Toch blijven het windproject, de deal met Poetin en de deelname van Malkevich felle protesten oproepen. Een van de protestgroepen is Islamitische Staat die zijn mol in Nederland opdracht geeft voor ‘de terreurdaad van de eeuw.’

ISBN 978-90-8660-328-2

Aantal pagina's: 504
Prijs: € 22,50

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY JEUGD

King Alert – vader, leraar en YouTube-ster

Suzanne Peters, in samenwerking met Paul Goudsmit

Paul Goudsmit is niet alleen vader van twee kinderen en leraar op een middelbare school, maar ook een van de oudste YouTubers van Nederland. Hij heeft duizenden fans op zijn YouTube-kanalen TheKing77NL en King Alert. Kinderen én ouders staan bij evenementen uren in de rij voor een handtekening en hij heeft al meerdere verre reizen mogen maken om games te promoten. Dankzij zijn YouTube-kanalen zijn er nieuwe deuren voor Paul geopend. Zo is hij bezig als DJ en hoeft hij maar een paar dagen per week voor de klas te staan. De media benadert hem daarnaast regelmatig voor interviews of samenwerkingen. Hoe is Paul Goudsmit zo succesvol geworden en hoe ziet zijn leven eruit?

King Alert - vader, leraar en YouTube-ster is een informatief boek over Paul Goudsmit en zijn leven als bekende YouTuber. Interessant voor kinderen en hun ouders! We komen te weten hoe hij als kind was, hoe hij een bekende YouTuber werd en wat de voor- en nadelen zijn van het leven als bekende internetpersoonlijkheid. Ook geeft Paul persoonlijke tips om je eigen YouTube-kanaal te starten. King Alert staat in Nederland qua views in de Top 20 van Nederland, qua naamsbekendheid in de Top 10 en heeft met Instagram 10.800 volgers en met twitter 57.597 volgers. Zijn 2 YouTube-kanalen hebben meer dan 100.000 abonnees!

Op 16 december is in Almere de feestelijke boekpresentatie in De Nieuwe Bibliotheek. Dit zal vanaf 13.00 uur zijn.

ISBN 978-90-8660-352-7
Aantal pagina's: 73
Prijs: € 12,95

Interview

VERSCHIJNT BINNENKORT IN ELLESSY RELAX+

Sonata

Natascha Hoiting

Op een winteravond wordt er in het Amsterdamse Bos een lichaam begraven met de bedoeling dat niemand het ooit terug zal vinden. Wanneer Julia dertien jaar later Justin ontmoet weet ze niet hoe haar leven op het punt staat te veranderen. Ze voelt zich direct tot hem aangetrokken en geeft, na een aantal hindernissen genomen te hebben, gehoor aan de gevoelens die ze voor hem heeft. Dan blijkt dat de succesvolle zakenman een wel heel donker verleden met zich meedraagt. Een verleden dat sinds haar jeugd nauw verweven blijkt te zijn met het hare.
Vanaf het moment dat hij Julia voor het eerst ziet w.eet Justin dat ze voor hem verboden is. Zij is de laatste vrouw in de wereld waar hij verliefd op mag worden, maar slaagt er uiteindelijk niet in dit tegen te houden. In zijn angst haar te verliezen verzwijgt hij het geheim dat hij sinds zijn tienertijd met zich meedraagt en hoopt hij tegen beter weten in dat Julia hem zal vergeven voor de pijn die hij haar aan zal gaan doen. Wanneer de liefde tussen de twee in alle hevigheid opbloeit, komt Julia op ruwe wijze achter Justins duistere geheim, en zullen beide levens nooit meer hetzelfde worden.

Een spannende liefdesroman over een onmogelijke liefde in de duistere wereld van de Italiaanse maffia in Amsterdam.

ISBN 978-90-8660-356-5
Aantal pagina's: 362
Prijs: € 19,95

VERSCHIJNT BINNENKORT IN ELLESSY RELAX

Lekker fout

Marijke van den Elsen

Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt

haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht?

Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig voor hen geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

ISBN 978-90-8660-363-3
Aantal pagina's: 494
Prijs: € 22,50

---