Rob van Doorn

Rob van DoornIn Haarlem-Oost groeide ik op in een klein gezin met vader, moeder en mijn halfbroer, een eerder kind van mijn moeder. We hadden het relatief goed thuis. Na de lagere en middelbare school ging ik werken bij een accountantskantoor. In die periode overleed mijn moeder. Ik was net twintig en bleef achter met mijn vader. Na bijna vijf jaar werd ik administrateur bij een groothandel in Aalsmeer. De wereld van de bloemen en de bloempotten.
Mede door de ervaringen van mijn ouders in de Tweede Wereldoorlog en de vele geschiedenisboeken die ik heb gelezen, weigerde ik de dienstplicht. Mijn vader sprak regelmatig over WOII en de effecten ervan. Ik werd actief in de Vereniging Dienstweigeraars en in de PSP.
In 1981 werd ik gemeenteraadslid. Voor die partij en later GroenLinks deed ik acht jaar lang mijn werk als volksvertegenwoordiger.
Een jaar later trouwde ik Daphne. We waren allebei gek op dansen en daar ging dan ook veel vrije tijd in zitten. Een hobby die jaren later door onze oudste dochter is overgenomen met dit verschil dat zij echt goed is.
Aan het eind van de jaren tachtig kregen we ons eerste kind en werd ik vakbondsbestuurder in de regio Gelderland en Overijssel. Wederom een prachtige tijd waarin ik kennismaakte met twee provincies die ik daarvoor nauwelijks kende.
Na een kort intermezzo bij een organisatieadviesbureau in Zoetermeer, de geboorte van onze zoon en een verhuizing naar Leusden, nam ik in 1994 het initiatief samen met een zakelijk partner een eigen adviesbureau te starten dat zich specialiseerde in personeelswerk en beloningsvraagstukken. Twaalf jaar later was ik het plotseling zat. Ik besloot een nieuw, kleiner bureau te starten dat zich primair richt op reorganisaties en gemeentelijke fusies. Dat bureau heb ik sinds 2007 met een onderbreking tussen 2010 en 2013.
In februari 2010 werd ik gevraagd me kandidaat te stellen voor het wethouderschap in Haarlem. Er begon een drukke periode, maar samen met vele anderen zijn er in die jaren grote stappen voorwaarts gezet in de ontwikkeling naar een duurzame en nog mooiere stad.
Ons gezin woont sinds 1999 in Amersfoort op de grens van de stad en het dorp Hoogland. Afhankelijk van onze voorkeur op dat moment zijn we in een van beide te vinden. Maar voor mij geldt dat ik ook graag thuis ben. Genieten van een mooi huis en een fijn gezin. Onze reizen maken dit gevoel compleet.
In de huidige periode, waarin ik mijn bureau heb gereactiveerd en aan het schrijven ben geslagen, realiseer ik me dat ik het erg heb getroffen. Een fijn leven met, na meer dan dertig jaar huwelijk, een warm gezin, goede vrienden en voldoende tijd om van alles te genieten. Maar ook een periode waarin het verstandig is na te blijven denken over de vele ontwikkelingen op onze kleine aarde en in ons minilandje en de invloed die individuen daarop hebben.

Bibliografie
Haarlem Centraal – Ellessy Crime 2014
Onmenselijke mensen – Ellessy Crime 2015
Vunzige spelletjes – Ellessy Crime 2016
Aiesha – Ellessy Crime 2017