Sprong in het diepe

Sprong in het diepeTamara Haagmans
ISBN 978-90-8660-378-7
Prijs € 16,95
Verschijnt september 2018

Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie aanbiedt, omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja. Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op Judith blogt solo

Op wereldreis
Van Duitsland, Frankrijk tot aan Rio de Janeiro. Het is net alsof ‘Sprong in het diepe’ van Tamara Haagmans je meeneemt op een bijzondere wereldreis. Je ziet alle locaties door de levendige schrijfstijl van Tamara voor je en net als Tessa weet je als lezer ook niet waar je in verzeild gaat raken. Waar het allemaal begon op een saai golfresort in Duitsland, eindigt het in de brandende zon van Rio de Janeiro. Een grote stap voor Tessa die normaal niet zo houdt van het nemen van risico’s. Maar als ze de knappe Thomas ontmoet, wil ze wel weten waar het schip met hem strandt. Alleen waarom doet hij soms zo vaag? Doordat alles vanuit het oogpunt van Tessa is geschreven, voel je wel helemaal met haar mee. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet meteen een enorme klik voelde. Ik begreep haar namelijk niet altijd. Thomas is constant met zijn telefoon bezig, wordt boos om kleine dingen en het is Tessa die veel over hem denkt, maar weinig zegt. Ik vroeg mij daarom af: waarom zou je zoveel moeite in iemand steken die blijkbaar niet helemaal spoort?

Frustraties
Doordat Thomas zo vaag doet, kun je met hem al helemaal geen band opbouwen. Er is iets aan de hand en als lezer probeer je erachter te komen wat dat is. Nou, ik werd door Tamara Haagmans behoorlijk verrast toen ik eenmaal wist hoe de vork in de steel zat. Je raadt nooit welke kant dit boek opgaat, wat een hele prestatie is en hoe het wordt uitgelegd op het einde maakt het verhaal helemaal af. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat dit boek van de drie naar de vier sterren schiet. Waarom dan geen vijf? Ik blijf een afstand voelen tussen mij en Tessa, wat toch wel wat frustratie oplevert. Want waarom zegt Tessa niets over het rare gedrag van haar reisgenoot en waarom gaat ze dan toch verder hopend op meer van hem? Als zij eenmaal weet hoe het zit, komt de vergeving naar mijn gevoel toch iets te vlug. Datzelfde geldt overigens bij de reactie van de moeder van Tessa. Ik snap dat je je dochter de wijde wereld in wil sturen, maar hoe zij reageert op de ontknoping is wel iets te makkelijk.

Hoofdstukje lezen
Maar dat gezegd hebbende, leest dit boek heerlijk weg. Ik begon met een paar hoofdstukjes, maar toen ik eenmaal de tijd nam om dit boek te lezen, had ik het binnen een avondje uit. Heerlijk meeslepend en met dat einde waar ik het net over had, een vermakelijk en verrassend boek. Dat komt mede door de afwisselende hoofdstukken – soms wat korter en soms wat langer. Maar nooit te kort of te lang. Dat maakt ‘even een hoofdstukje lezen’ lekker eenvoudig en laat dat nu een groot pluspunt voor mij zijn. Wat ik trouwens ook nog niet heb benoemd, is de cover. Ik snapte de cover eerst niet – omdat er in de tekst alleen maar wordt gesproken over het golfresort in Duitsland en je toch echt de Eiffeltoren uit Parijs ziet – maar als je het verhaal hebt gelezen, verklaart dat een hoop. En die cover is mede door de kleuren nog eens prachtig om te zien. Ik zou hem zeker zien in een boekhandel of bibliotheek.

Conclusie
‘Sprong in het diepe’ van Tamara Haagmans heeft misschien wel de meest verrassende wending in vergelijking met alle andere boeken die ik in 2018 heb gelezen. Ik had geen enkel idee welke kant dit boek op zou kunnen gaan en daarbij moet ik zeggen dat de wending heel goed is uitgewerkt. Je merkt dat Thomas er niet helemaal bij is met zijn hoofd. Hij wordt boos om kleine dingen, is constant met zijn telefoon in de weer en hij blijft (zowel voor de lezer als zijn reisgenoot Tessa) op een afstand. Toch wil je meegaan met de bescheiden Tessa. Ze neemt nooit risico’s in haar leven en daar stapt ze nu toch iets meer vanaf. Je gunt haar dit geluk van vrijheid en dat krijgt ze. Maar toch voel je met haar ook niet altijd een klik, want waarom zegt ze nu niets over dit gedrag én waarom blijft ze moeite doen? Voor het verhaal snap ik het, maar in het echte leven zou ik haar echt raar hebben aangekeken. Verder neemt dit boek je echt mee op een wereldreis met de fijne schrijfstijl van Tamara. Een heerlijk zomers boek met een wending die het verhaal naar een hoger niveau tilt.

Geschreven door Judith Regeling


Recensie op FollowMeMove

Het is een boek van Tamara en eigenlijk kan het dan niet mis gaan hé. Het is een boek met onverwachte wendingen. Ik schreef haar al dat ze voor mij ook wel een Thomas mag regelen die mij naar Rio neemt, of elk warm land is voor mij oke op dit moment.
Het verhaal is in het begin afwachtend en lekker Nederlandse nuchterheid en klagen hoort er ook bij. Later komen er dingen voor die je laat denken dat je een Amerikaanse komedie aan het kijken bent. Lekker luchtig en echt het eindem of nee het is niet het einde dat je verbaasd laat staan maar de oplossing/ reden van de rare dingen. Zo leuk gevonden en dat kan ook alleen maar bij Tamara’s boeken.
Het is naast alle humor ook heerlijk romantisch en wat diepte. Daar is Tamara een ster in. Haar geniale recept voor haar boeken is humor, romantiek en genoeg diepte! Ik heb genoten van het boek, tranen gelachen en tevreden het boek dicht gedaan. Komt er een vervolg?
Btw cover vind ik supermooi vorm gegeven. Past bijna perfect bij het boek. Dikke pluim!

Geschreven door Anja de Rijk


Recensie op Passie voor boeken

Vanaf de eerste bladzijde en het eerste hoofdstuk moest ik vaak glimlachen. Haagmans heeft een humoristische pen en schrijft met verve. Het enthousiasme spat er van af. Na het lezen van ‘Sprong in het diepe’ moest ik even op adem komen. Het plot is onverwacht en apart.

Vanaf het begin word je het verhaal ingetrokken. Tessa neemt het over en het is hartverwarmend over haar en Thomas te lezen. Op het moment dat er iets schokkends gebeurt, zit je op het puntje van je stoel. Romantiek afgewisseld met spanning is een goed concept. Hier en daar zijn de hoofdstukken wat lang doordat Haagmans graag alles wil uitleggen. Maar dat neemt niet weg dat deze roman een prettig leesbaar boek is dat je veel plezier geeft. Je hoeft niet geconcentreerd te lezen en daarom is dit boek ook goed leesvoer voor onderweg. Medereizigers zullen wel naar je kijken als je een glimlach niet kunt onderdrukken.

3,5 ster

Geschreven door Charlotte Veltman


Recensie op Passie voor boeken

Haagmans heeft een fijne verteltrant en door veel herkenbare situaties in het verhaal te plaatsen maakt ze het aanspreekbaar voor menig lezer. Thomas is een personage dat lastig te doorgronden is, maar waarom dit is wordt later in het verhaal meer dan duidelijk. Gedurende het verhaal worden er allerlei dingen bedacht die de reden van Thomas zijn gedrag kunnen verklaren, maar als er eenmaal duidelijkheid geschept wordt is dit iets waar geen moment aan gedacht is. Een originele insteek.

Sprong in het diepe is een roman die je bijvoorbeeld leest op zo’n druilige middag, met een lekkere warme plaid op de bank. Een roman waarmee je even je zinnen kan verzetten en geniet van een origineel en meeslepend verhaal.

4 sterren

Geschreven door Wendy Wenning


Recensie op Hebban

Sprong in het diepe van Tamara Haagmans is het eerste ‘echte’ boek dat ik van deze auteur lees. Haar korte verhalen laten me altijd met een grote glimlach achter, dus ik had er alle vertrouwen in dat ik paar heerlijke leesuurtjes zou doorbrengen. De cover bracht me al direct in de stemming: een verliefd paartje voor de Eifeltoren in Parijs: dé stad van de liefde. Hoe feelgood is dat?

Al lezende begon ik me helaas steeds meer te ergeren aan het gedrag van Tessa: het ene moment zat ze schaamteloos te flirten en twee tellen later is ze opeens een verlegen, naïef meisje. Op andere momenten kan ze verschrikkelijk boos op Thomas zijn om dan nog geen minuut later 100% om te draaien en gezellig en vrolijk weer met Thomas op pad te gaan. Ik vond het allemaal wat ongeloofwaardig en het zorgde ervoor dat ik me totaal niet kon inleven in haar personage. Ook Thomas vond ik een rare snuiter. Omdat je het verhaal leest vanuit het perspectief van Tessa, snap je niets van zijn wispelturige gedrag en wat ik al helemaal niet snapte is dat Tessa als een mak schaap Thomas klakkeloos volgde van de ene bestemming naar de andere, zonder iets te vragen. En dan haar moeder die haar alleen maar veel plezier toewenst terwijl haar dochter met een volkomen onbekende man de halve wereld overvliegt. Bij iedere ouder zouden direct alle alarmbellen afgaan met visioenen van drugssmokkel en loverboys. Sorry, dat ging er bij mij dus echt niet in.

Ondanks deze wat mindere punten moest ik wel regelmatig glimlachen om een aantal dingen die Tessa in goed vertrouwen deed en uitmondde in vaak hilarische scènes. Eigenlijk verscheen daarbij regelmatig het beeld van Tamara Haagmans zelf voor mijn ogen. Als je de auteur een beetje volgt op de social media, weet je dat dit soort belevenissen zomaar uit haar eigen leven gegrepen zouden kunnen zijn. Dus wat dat betreft geloofde ik haar wel. Behalve grappig is haar schrijfstijl ook direct, gemakkelijk te lezen en vol (ontwapenende ) zelfspot. Die zelfspot zie je zeker in de persoon van Tessa terug. Toch komt haar schrijfstijl in dit boek niet helemaal tot zijn recht en het kwam bij mij wat gehaast en niet helemaal zorgvuldig over. Een voorbeeldje: Tessa en Thomas bestellen regelmatig eten omdat ze knorren van de honger, maar vervolgens gaat het zonder dat ze een hap gegeten hebben de prullenbak in en eten ze verder niets meer. Of dat Tessa aan de receptie een maagtablet wil vragen, terwijl ze een dag eerder juist een doosje Rennies in haar koffer heeft gegooid.

Lange tijd vroeg ik me af waar het verhaal heen zou gaan. Er gebeurde eigenlijk niet zo heel veel anders dan dat Tessa op stap is met Thomas, dat ze hem een lekker ding vindt, ze zichzelf steeds voorhoudt dat ze gewoon alle kansen moet grijpen en Thomas maar op zijn mooie blauwe ogen moet geloven. Maar dan is er een geweldige twist die ik totaal niet had verwacht. Deze originele wending bracht het verhaal in een klap naar een hoger plan. Dan valt alles op zijn plaats en begrijp je het vreemde gedrag van Thomas. Toen pas leefde ik ook mee met Tessa en hoe zij zich op dat moment moest voelen. Het is jammer dat dit zo laat in het verhaal gebeurt en dat juist deze momenten niet een groter deel van het verhaal hadden uitgemaakt. Dat had gezorgd voor de nodige diepgang, die nu grotendeels ontbrak. Het had zowel de personages als het verhaal op zich zoveel sterker gemaakt. Maar door deze originele wending in het verhaal steeg mijn waardering wel naar 3 sterren en sloeg ik het boek toch tevreden dicht.

Geschreven door Helma Koot


Recensie op Veronique's boekenhoekje

Tamara Haagmans heeft een hele fijne schrijfstijl en het leest heel gemakkelijk. Er zit enorm veel humor in het verhaal. ‘Sprong in het diepe’ liet me vaak hardop lachen. Het gaf me een heel goed gevoel. Soms is het echter een tikkeltje ongeloofwaardig.

De personages beginnen heel oppervlakkig en je kunt ze niet goed duiden. Naarmate het verhaal vordert, komt er meer diepgang in de personages en worden ze beter uitgewerkt. Thomas heeft iets mysterieus en al zijn handelingen versterken dit idee. Het is heel subtiel gedaan.

Het plot zit heel goed in elkaar en ik was sprakeloos. Je voelt de hele tijd dat er iets staat te gebeuren, maar je hebt geen idee welke richting je op moet denken. Het plot is heel goed bedacht door Tamara Haagmans.

Geschreven door Veronique


Recensie op Kwante in Wonderland

Waar Tessa dacht dat ze een saaie week tegemoet zou gaan blijkt het tegenover gestelde waar!

Altijd leuk als de plot toch heel anders uitvalt want een verhaal wat zichzelf voorspelt leest stukken minder fijn. De uiteindelijke uitkomst was voor mij op zijn zachts gezegd niet verwacht!

Binnen no time heb ik dit boek uit gelezen en kan ik niet anders dan zeggen dat dit een vermakelijk boek was. Het houdt je vast en maakt dat je doorbladert omdat je wilt weten wat er nu precies met Thomas aan de hand is.

Duidelijk een boek van Tamara want de stukjes ‘ervaring uit eigen leven’ haal je er tijdens het lezen echt wel uit!

Wel wat puntjes hier en daar maar zeker leuk vertier!

Ik heb een beetje het ‘too much’ gevoel. Nu is dit voor sommige mensen misschien compleet het tegenovergestelde maar zo voelt het voor mij.

Er gebeurt erg veel, sommige dingen vond ik gewoon erg naïef en niet geheel geloofwaardig.

Tessa is niet helemaal mijn personage want hoewel zij het een ‘sprong in het diepe’ durven nemen noemt vind ik haar gewoon naïef en immens dom op sommige stukken!

Ik kan er de vinger niet precies op leggen maar omschreef het aan een vriendin als een soort verschil tussen soap serie als GTST en dan Pittige Tijden.

Het voelt van tijd tot tijd een beetje gedwongen grappig. Voor mij voelde dit zo overbodig? Alsof er nog wat grappige stukjes tussen moeten maar die compleet buiten de lijn vallen? Tessa voelt voor mij te aanwezig en helaas erger ik me daardoor vaker aan haar dan voor het lezen prettig zou moeten zijn.

3,5 ster

Geschreven door Kwante


Recensie op De wereld van Bryan

Op de cover zien we het silhouet van een verliefd stelletje met op de achtergrond de Eiffeltoren in Parijs. Ik ga er van uit dat dit stelletje Tessa en Thomas voorstelt. De cover vind ik erg goed bij het verhaal passen.

Ik heb wel al eens een feelgoodroman gelezen, maar ik heb nog nooit zoveel plezier gehad tijdens het lezen als bij ‘Sprong in het diepe’. Wat een leuk boek is dit! De hoofdstukken vind ik wel een beetje aan de lange kant, maar de schrijfstijl kan ik echt waarderen. Dit boek is niet alleen een feelgoodroman, maar bij sommige hoofdstukken voel je ook wel een beetje spanning. Dat vond ik erg leuk, dit brak het verhaal een beetje en maakte het voor mijn gevoel nog beter.

Tijdens het lezen zei ik tegen Veronique dat de dingen die de hoofdpersoon meemaakt ook Tamara, de auteur, gebeurd konden zijn aangezien ik op Facebook vaak lees dat ze ook zo gek als een deur is. Wat schetst mijn verbazing achter in het boek… Daar staat dat ze een gedeelte van het verhaal ook zelf meegemaakt heeft. Dit vond ik erg leuk om te lezen! 🙂

Hou jij van feelgoodromans? Dan is dit echt een boek voor op je NTL-lijstje!

Geschreven door Bryan


Recensie op Mustreads or not

Via uitgeverij Ellessy kreeg ik het boek van Tamara Haagmans toegestuurd “Sprong in het diepe”. Mooie cover met prachtige kleuren en de Eiffeltoren op de achtergrond gaven mij al een heel romantisch gevoel. Een jong stel op de voorgrond in het zwart. Ik had de achterflap niet gelezen en wist dus niet waar het over ging, maar aan de cover te zien over een stelletje dat in Parijs is. Ik was dan ook verbaasd dat de reis naar Cochem ging in Duitsland en de hoofdpersonage Tessa alleen was. Gelukkig was de eenzaamheid gauw over, toen badmeester Thomas op haar pad kwam en ze uiteindelijk toch ook in Parijs beland. Maar dat ze met Thomas om blijft gaan is me een raadsel, ik had hem allang weg gestuurd 😉 De aardige Thomas laat ook een andere kant van zichzelf zien. Hij is vergroeid met zijn telefoon en als Tessa denkt dat hij iets voor haar voelt en ze avances maakt, is hij ineens een koele kikker en is de aardige Thomas ver te zoeken.

Nou moet ik bekennen dat ik tijdens het lezen de personage Tessa voor me zag en wel als de schrijfster zelf. Tamara ken ik van facebook en heb haar nog nooit in het echt ontmoet, maar de verhalen en foto’s van haar op facebook, ja dan ben je gewoon de Tessa uit het verhaal voor mij Tamara.

Het verhaal leest lekker vlot weg, waar zeker de ya onder ons van kunnen genieten. De schrijfstijl is goed maar wel wat eenvoudig, toch zullen ook volwassen hiervan kunnen genieten, vooral door de hilarische en beeldende gebeurtenissen in het verhaal. Je ziet het voor je en vooral de wat onhandige Tessa sluit je in je hart.

De plot was wel heel anders dan ik had verwacht en ik leefde zeker mee met dit laatste, emotionele gedeelte. Tamara blijf ik volgen op facebook, maar zeer zeker ook als auteur. Ik ben dan ook heel benieuwd naar haar boek “Ctrl Alt Delete”, want daar hoor ik super goede verhalen over. Deze komt op mijn lijstje erbij in ieder geval.

Geschreven door Caroline


Recensie op Koukleum

Natuurlijk lees ik wel eens vaker feelgoodromans, maar dit is niet het genre wat ik als eerste uitkies. Dit zijn meestal boeken die ik lekker lui onderuit op de bank met een dekentje of lekker in het zonnetje (ja 2 uitersten :)) zou lezen. En doordat de schrijfstijl van Tamara mij zo goed beviel hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik heb erg genoten van het boek. Het is inderdaad een echte feelgood roman. Alles loopt natuurlijk goed af, zoals een feelgood hoor te zijn. Echter heb ik wel een kleine kanttekening bij het verhaal. Tessa leert Thomas bij het resort kennen en ondanks dat ze niks over hem weet, reist ze zonder aarzeling met hem mee. En ook haar moeder (die normaal toch altijd wel bezorgd is) ziet nergens problemen en vindt net niet eens raar dat ze zonder overleg verder reist. Wellicht dat een boek bij een feelgood roman wat minder op waarheid gebaseerd hoeft te zijn. Maar omdat ik erg veel thrillers lees, vind ik dat een boek wel moet aanvoelen alsof dit werkelijk zou kunnen gebeuren. Dit vind ik bij ‘Sprong in het diepe’ helaas wat minder en vind ik het soms wat ongeloofwaardig overkomen.

Geschreven door Veronique


Recensie op Wat ik nou vind

Tessa, wat een héérlijk wijf is dat zeg!
Vol zelfspot gaat ze door het leven, valt van de ene blunder in de andere afgang (al zal het waarschijnlijk niemand zo opvallen, behalve haarzelf) en is zo nu en dan bijzonder onzeker.
Net een vrouw dus...

Ik lees veel thrillers, vol 'blood & gore', waarin doorgaans weinig te lachen valt.

Dit boek is dus van een heel andere orde.
Tessa's gortdroge uitspraken ("Als ze híer niets te eten hebben, begin ik aan het gras") hebben me regelmatig laten gniffelen.
(Waar de echtgenoot hier thuis dan weer verbaasd naar zat te kijken, want die snapt niet wat er nou zo leuk is aan een boek, waarop ik dan weer een passage voorlees en hij doet alsof hij interesse heeft, terwijl ik weet dat dat niet zo is, maar het wel lief vind dat hij voor mij doet alsof, en daarom dit ritueel met alle liefde nog 3 x herhaal, en hij heel geduldig blijft doen alsof hij écht luistert hoor, en ik dan weer helemaal gelukkig door hem word en tegen hem aan kruip op de bank om zo weer lekker verder te lezen in mijn boek....)

Ennieweeeeej, ik heb dus oprecht genoten van Tamara's nieuwste boek, even een lekker luchtig boek, wat tussen het studeren door prima beviel!
Een volgend boek van deze auteur wil ik absoluut weer lezen.

Het krijgt van mij dan ook gewoon 4 duimpjes!

Geschreven door Sandra Poortman


Lezers-recensie op Hebban

Het is een heerlijk verhaal, in het begin lijkt het nogal standaard, meisje ontmoet jongen, aantrekkingskracht is er, maar er gaan van alles mis en de onzekerheid ligt op de loer. Maar dan gebeuren er toch wel hele vreemde dingen. Tessa is bereidt om haar vertrouwd en veilig lekker los te gooien en dat levert hilarische momenten op. Als lezer blijf je je constant af vragen waar die Thomas nu helemaal mee bezig is, geheimzinnig, rare fratsen, dan boos, dan weer vrolijk en lief en constant op de telefoon. Maar voor Tessa is het allemaal ok, zij geniet van wat ze meemaakt en bovendien vindt ze Thomas een lekker ding om naar te kijken.

Het boek is goed opgebouwd, nadat je je als lezer van alles in het hoofd hebt gehaald wat er aan de hand zou kunnen zijn, is het plot een grote verrassing, dan valt alles op z’n plek. Maar het heeft grote consequenties voor Tessa, hoe gaat zij er mee om?

De vlotte schrijfstijl van Tamara is in dit boek weer heel herkenbaar. Chaos en hilariteit, een tikje naïviteit, maar een hoofdpersoon om van te houden. En ook deze keer zit er een hoop van Tamara zelf in het boek, dat is te merken aan de goed uitgewerkte details; bijvoorbeeld tijdens de scene van het eten van een hete worst. Dat wordt aan het einde van het boek ook bevestigd in het nawoord; die hete worst, dat is een werkelijk gebeurde actie.

Een sprong in het diepe is een fijne roman, die na het lezen zeker een goed gevoel achterlaat.

Geschreven door Marieke Scheers


Recensie op Juul's boekenwinkeltje

Wat een herkenbaar verhaal zeg! Niet dat ik precies de dingen heb beleefd die Tessa en Thomas mee maken, maar ik kan me er zeker iets bij voorstellen. Ik heb ook altijd wel iets bijzonders op vakantie, zoals 2 overnachtingen in Antwerpen boeken en dan de enige hele volle dag blijkt een feestdag te zijn en alles dus dicht is. Dat soort dingen.

De Porta Negra vond ik trouwens wel mooi en interessant, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Het is een lekker weg-lees-boek dat je pakt als je niet te veel wil nadenken, maar wel vermaakt wil worden. Want dat werd ik zeker.

Tessa ontwikkelt zich positief in het boek. Waar ik haar aan het begin een suffe muts vind, met de ruggengraat van een weekdier, is ze aan het eind een vrouw met ballen. Met dank aan Thomas!

Thomas ontwikkelt zich minder in het boek, maar dat komt meer door de situatie.

De twist zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. En al is hij best origineel, ik was eigenlijk teleurgesteld. Ik vond het helemaal niet leuk en was zelfs boos op Thomas, al waren zijn beweegredenen zeer goed te verdedigen.

Een leuk en niet te ingewikkeld boek waar je zeker leesplezier aan zult beleven. Zeker als je het even niet te moeilijk wil hebben.

3,5 sterren

Geschreven door Juul


Recensie op Hebban

Het was november 2015. Ik had een reis gewonnen naar het winnende EK land en besloot drie weken naar Duitsland te gaan. Een leuk vakantiepark aan de Moezel. Er zou vast genoeg te doen zijn. Maar voor de zekerheid nam ik ook werk mee. En daar was ik maar al te blij mee, want de vakantie die Tessa meemaakt, is voor mij erg herkenbaar. Ook ik stond in het dooie Trier naar het monument te kijken en vroeg me af wat ik in godsnaam in ons buurland deed.

Ik had alleen niet het geluk dat ik én een leuke vent tegenkwam en dat die me ook nog eens vroeg mee te gaan naar Parijs. Tessa heeft dat geluk wel, en in één klap sta je als lezer in de stad van de liefde. Zelf ga ik jaarlijks naar Parijs en voor mij is het altijd fijn om via boeken even in mijn favoriete stad te zijn. Ik herkende me in de gedachten van Tessa en vond het heerlijk om even samen door de stad te reizen. Ik zat echt in het verhaal, wat zich uitte in dat ik echt dacht dat ik Thomas en Tessa een eettentje wilde aanraden.

De reis gaat verder, en ook daar word ik helemaal opgezogen door de vakantiebestemming. Het is een heerlijk warm oord en op een regenachtige dag in Nederland is dat een fijne plek om te zijn. Maar wat het verhaal aan leuke bestemmingen heeft, mist het een beetje aan diepgang. Tessa is redelijk naïef en afhankelijk en Thomas is zeer vaag. Gelukkig wordt Tessa gedurende het verhaal wel wat sterker, maar toch blijven de personages wat vlak.

De plot is origineel. Ik zag het al aankomen, maar dat wekte bij mij sympathie voor Thomas. De reactie van Tessa is heel begrijpelijk en ook weer herkenbaar. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde gereageerd hebben. Aan het eind van het boek heeft Tessa net iets meer pit en dat maakt dat je het boek toch met een tevreden gevoel dichtslaat.

Sprong in het diepe is geen Ctrl+Alt+Delete, dat je raakt tot in je ziel. Dit is een fijne liefdesroman die je mee op reis neemt en je even de dagelijkse zorgen laat vergeten. Het verhaal leest snel weg en dat zorgt ervoor dat je er zo doorheen bent. Sprong in het diepe is een prima verhaal voor een heerlijk dagje niets doen.

Geschreven door Diana Mom