King – Deel 2: Affaire

KingOlivia Lewis
ISBN 978-90-8660-379-4
Prijs € 16,95
Verschijnt december 2018

Luci en Josh kunnen elkaar niet met rust laten, ze gaan door met hun affaire en nemen steeds meer risico’s. Josh ontdekt dat Benjamin een behoorlijk geheim met zich meedraagt en besluit dit tegen hem te gebruiken. Langzaam maar zeker beginnen de verhoudingen te veranderen. Benjamin doet een boekje open over Luci en lijkt steeds verder bij haar weg te drijven, ze hebben allebei geen vat meer op hun huwelijk en de sfeer tussen hen is ver beneden nul. De relatie tussen Luci en Josh wordt ondertussen steeds serieuzer, waar Josh veel moeite mee heeft. Zijn enorme onzekerheid staat hem in de weg en hij twijfelt aan alles. Wanneer Benjamin toegeeft flink in de problemen te zitten, beseft Josh dat hun levens behoorlijk zullen gaan veranderen. Luci verklaart hem haar liefde, maar kan hij dit accepteren?
De bom barst uiteindelijk na een feestje bij de familie King thuis, er komt een schokkende waarheid boven tafel. Josh neemt hierna een wel heel rigoureuze beslissing.

“Affaire”, is het tweede deel in de King-trilogie. Eerder verscheen deel1 (‘Spelen met vuur”).

Josh en de kinderen spelen een spelletje op de Nintendo Switch, ik ruim de vaatwasser in. Josh mag eigenlijk niet meer meedoen van Sophia omdat hij alles wint. Hij is ook niet zo’n volwassen man die af en toe de kinderen laat winnen, daar doet hij niet aan. Hij wint dus alles, Oliver is altijd tweede en Sophia standaard laatste. Nu vindt ze het niet leuk meer, Josh wordt weggestuurd.
‘Ga maar naar mama,’ zegt ze boos. ‘Jij speelt vals.’
‘Ik ben de beste, wen er maar aan. Je kunt gewoon niet tegen je verlies,’ antwoordt hij bloedserieus. Ze duwt hem richting de keuken met haar handen tegen zijn onderrug.
‘Hij moet hier blijven,’ zegt ze tegen mij. Ik trek mijn wenkbrauwen op. Soof banjert weer terug naar de woonkamer.
‘Ga daar maar zitten.’ Ik wijs naar het aanrecht. ‘Durf je wel, tegen een kleuter.’
Hij doet braaf wat ik zeg en zit me ondertussen uitgebreid te bekijken. ‘Zelfs zoiets doms als het inruimen van de vaatwasser is sexy wanneer jij het doet,’ zegt hij zacht, terwijl hij met zijn vingers over zijn wangen wrijft. Hij bonkt met zijn achterhoofd tegen het keukenkastje en zucht gefrustreerd. ‘Je bent een fucking heks, weet je dat? Ik functioneer niet meer normaal, ik gedraag me als een stakker.’
‘Je was altijd al een stakker.’ Ik gooi een lepeltje in zijn richting. ‘Ha! Vol op je tiet!’ roep ik lachend. Hij pakt het lepeltje van het aanrecht af en smijt ’m vervolgens keihard tegen mijn kont aan. Dat deed zeer.
‘Zo, met links.’
‘Nou, knap hoor. Mijn reet valt ook niet te missen,’ mopper ik. Hij lacht hardop, pakt zijn telefoon uit zijn zak en is afgeleid. Ik zet de laatste spullen in de vaatwasser en klap ’m dicht. Verderop klinkt een pingetje van mijn iPhone. Ik grijp ’m van tafel af, het is een app van Josh. Ik kijk hem fronsend aan, hij lijkt ineens een beetje verlegen.

Josh
Ik ben verliefd op je
19:58

1. Affaire is deel 2 uit een trilogie. Fans van deel 1 wachtten na de cliffhanger aan het einde daarvan met smart op het verschijnen van dit boek. Is dit deel voor nieuwe lezers los te lezen of is het aan te raden bij deel 1 te beginnen?

Nee, het is echt belangrijk dat je begint in deel 1. Als je begint in deel 2, weet je écht niet waarover het gaat! Het is trouwens geen trilogie geworden, maar een … Uh, hoe noem je dat? Serie? Er komen 4 delen, aangezien deel 3 een beetje te groot werd. Verrassing!2. Hoofdpersoon Luci is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Je hebt zelf in een dergelijk hotel gewerkt. In hoeverre zijn je eigen ervaringen verwerkt in deze boeken?

Nou, mijn ervaring in het meest dure/luxueuze hotel van Nederland heb ik wel meegenomen, ja. Het is een bepaalde sfeer, een wereldje van de rijken, chique zakenmensen en beroemde mensen. André Hazes kwam er vaak in de tijd dat ik er werkte. ‘Poppetje, laat je de minibar vullen met bier?’ vroeg hij dan. Gaaf om meegemaakt te hebben, maar ik ben zelf een echte Luci. Doe mij maar het normale volk. Ik was ook te informeel, vrolijk, enthousiast. Dat paste daar niet echt, terwijl de gasten het wel leuk vonden. Het moest allemaal zeer netjes, volgens protocol en vooral erg professioneel. Eveline King is gebaseerd op de eigenaresse van het hotel. Net zoals bij Het Sterrenborgh, was ook het hotel waar ik werkte in handen van een rijke familie.

3. Verhalen met een flinke dosis erotiek worden steeds populairder en steeds meer geaccepteerd, maar het blijft een lastig genre. Helpt het schrijven onder pseudoniem om je vrijer te voelen bij het verwoorden van intieme scenes?

Jazeker! Onder mijn eigen naam kan en wil ik, om meerdere redenen, dit soort boeken niet publiceren. Toch vind ik het wel erg leuk om te schrijven. Best jammer eigenlijk, hè?


4. Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Ben je al bezig met deel 3? Komt er daarna een nieuwe serie?

Deel 3 is klaar en gaat dit najaar gepresenteerd worden. Met deel 4 ben ik al een heel eind! De serie wordt steeds spannender. Als je eenmaal bent begonnen in deel 1, ga je zeker door tot en met 4! Daarna wil ik best verder met een nieuwe trilogie of serie, het is prettig om de ruimte te nemen om karakters en gebeurtenissen echt uit te diepen. In 1 boek lukt je dat niet.Heb je verder nog belangrijk nieuws?

Olivia Lewis gaat zelf een Facebookpage openen om fans op de hoogte te houden!

Recensie op Boekenbeschrijfster.nl

Om ieders geheugen op te frissen begint het boek met een korte terugblik naar het eerste deel. Voor de volledigheid en om alles goed te kunnen volgen, is het overigens wel verstandig om eerste deel 1 te lezen voordat je aan deel 2 begint.

Olivia Lewis laat in dit tweede boek zowel Luci als Josh aan het woord. Je leest vanuit beide personages hoofdstukken, waardoor je ze allebei nog beter leert kennen. Sommige gebeurtenissen lees je eerst vanuit de een en dan vanuit de ander. Daardoor krijg je een steeds completer beeld hoe een en ander in elkaar steekt en wat de personages zoal in hun verleden hebben meegemaakt. Dat geeft dit boek wat extra’s in vergelijking met sommige andere boeken uit hetzelfde genre. Natuurlijk komen er verschillende seksscènes voorbij, maar het verhaal geeft je meer dan alleen maar dat.

Lewis weet hoe ze haar lezers geboeid moet houden. Ze geeft stukje bij beetje meer informatie over de jeugd van Benjamin en Josh. Soms lees je die passages met tranen in je ogen. Waarom dat is, moet je zelf maar gaan ontdekken.

Ook al weet je dat er na ‘King 2: Affaire’ nog twee boeken volgen, toch ben je ietwat verbijsterd als je het laatste hoofdstuk hebt gelezen. De auteur laat je met een mega-cliffhanger achter, waardoor je het liefste meteen door wil lezen in het volgende deel. Als het goed is, kunnen we dat dit jaar nog gaan lezen.

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Geschreven door Kim