Een goed team

Een goed teamJosé Vriens
ISBN 978-90-8660-357-2
Prijs € 16,95
Verschijnt maart 2018

Fenna (29) heeft een goede baan en is gelukkig met haar vriend Lars. Als ze voor haar werk naar Londen gaat en daar Brandon Daniels tegen het lijf loopt, verandert dat alles. Hij dringt binnen
in haar werk en haar leven, op zodanige manier dat Lars het niet meer vertrouwt. Fenna kan Brandon niet stoppen en verliest de grip op haar leven. Als Lars haar dan ook nog eens verlaat is de ramp compleet. Toch lukt het haar niet om aan de Engelsman te ontkomen.

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Kun je ons vertellen waar de inspiratie voor ‘Een goed team’ vandaan kwam?
Lastige vraag. Soms weet ik dat nog precies, na bijna een jaar dat het boek werd geschreven. In het geval van dit boek weet ik het eerlijk gezegd niet meer zo zeker. Het begon met een ongewenst filmpje en daarna ging het verhaal een eigen leven leiden. Ik lijk soms wel vooruit te lopen op waargebeurde feiten. Het boek was eigenlijk al klaar toen het hele 'me-too' gebeuren van start ging.

‘Een goed team’ gaat over Fenna die naar Londen gaat. Waarom heb je voor deze setting gekozen?
Fenna is een sterke zelfstandige vrouw met een goede carrière. Ze is bereisd en slim genoeg om zich niet zomaar in een val te laten lokken. Londen speelt inderdaad een rol, maar ze verkeert ook in Frankrijk. Ik heb niet met een bepaalde reden voor deze landen gekozen. Het 'gebeurde' gewoon.

Wat vind je het leukste aan het schrijven van boeken?
Dat het verhaal mij naar verschillende kanten mee kan nemen zonder dat ik dit van tevoren heb bedacht. Inmiddels laat ik mij steeds verrassen door de wendingen die een verhaal gaandeweg het schrijven neemt. Dat is het leukste van alles. En ik beleef heel erg veel avonturen zonder daarvoor van mijn stoel te hoeven komen. Heerlijk. Steeds weer een andere wereld, een andere setting, soms andere landen waar ik doorheen kan zwerven met mijn hoofdpersonen.

Wat kunnen we na ‘Een goed team’ van je verwachten?
Het vervolg van 'Donkere ogen' waar een hoop lezers met smart zitten te wachten. Ik hoop dat ook dit boek aan hun verwachtingen voldoet en ik ze vast kan houden in het verhaal. Dat is toch steeds weer de vraag die ik mezelf niet goed durf te stellen. Lukt het ook met het volgende boek?

Lezersrecensie op Hebban.nl

Vriens levert met dit boek opnieuw een fijne roman af die romantiek en spanning samenbrengt. Haar personages zijn goed neergezet en je vindt ze ofwel uiterst sympathiek of je hebt een spontane hekel aan een personage.

“Als in trance pakte ze haar kleren en trok die aan. Met trillende handen kamde ze haar nog natte haar en bond het bijeen in een staart. Twan zou vast geen zelfmoord hebben willen plegen. Zo was hij niet. Dit paste helemaal niet bij hem.”

Vriens hanteert een schrijfstijl die haar werk voor een groot publiek toegankelijk maakt. Niet hoogdravend, maar vlot en plezierig. Het enige dat bij mij een wat schurend gevoel opleverde, was het feit dat er wat veel ‘herhaling van zetten’ in het verhaal voorkomen.
Toch is ‘Een goed team’ een plezierig boek dat vlot wegleest en waar mening fan van zal genieten.

Geschreven door Hanneke Tinor-Centi


Recensie op Boekenbeschrijfster.nl

In het begin van ‘Een goed team’ is het even wennen aan met name hoofdpersonage Fenna. Ze is een carrièregerichte vrouw en heeft een fijne relatie met Lars. Daar lijkt verandering in te komen door Brandon Daniels. In eerste instantie zorgt dat ervoor dat je geen binding voelt met Fenna. Je kunt je niet echt vinden in haar doen en laten. Naarmate je verder in het verhaal bent, komt daar wel verandering in en blijkt niet alles zo zwart/wit te zijn als het in eerste instantie lijkt. Knap hoe José Vriens die omslag in het boek heeft gezet.

Die omslag zorgt er tegelijkertijd voor dat het verhaal meteen een stuk vlotter leest. Vriens laat ondertussen van alles in het verhaal gebeuren, waardoor je steeds nieuwsgierig wordt hoe een en ander verder zal verlopen. Daarbij werkt de auteur naar een spannende ontknoping toe, die wat mij betreft net iets uitgebreider beschreven had mogen worden. Op het einde gaat alles ineens zo snel dat je voor je gevoel wat informatie gemist hebt. Al met al worden vrijwel alle losse eindjes van ‘Een goed team’ aan elkaar geknoopt.

Geschreven door Kim de Bruijn-Rompa