Thee met koekjes

Thee met koekjesAngelique van Dongen
ISBN 978-90-8660-319-0
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s
Verschijnt november 2016

De tweeënveertigjarige Raven leidt een luxe leven. Werken hoeft ze niet, haar man Dave heeft een goedlopend eigen bedrijf.
Samen hebben ze twee kinderen, Giel van vijftien en Danique van dertien. Buiten de normale puberproblemen, gaat haar leven van een leien dak.
Dave gooit echter roet in het eten van een eens zo vredig bestaan. Raven betrapt hem op een buitenechtelijke relatie en ziet haar geluk in razend tempo afbrokkelen.
Als alleenstaande moeder moet ze de kost zelf weer verdienen. Bij toeval komt ze Ray tegen, een oude vriend. Hij is eigenaar van een brasserie en Raven kan vier dagen per week bij hem gaan werken. Ray steunt haar waar hij kan en hoopt dat Raven ooit inziet dat niet alle mannen zijn zoals haar ex.
Op een avond, waar ze tijdens het geven van een workshop cupcakes maken, loopt ze de ondoorgrondelijke vrijgezel Boudewijn tegen het lijf. Gaat Raven voor de stabiliteit en het vertrouwen van Ray, of gaat ze voor de charmes van Boudewijn, waarvan ze geen hoogte kan krijgen?

Er is (nog) geen leesfragment beschikbaar.

Er is (nog) geen interview beschikbaar.

Recensie op Hebban

Van Dongen belicht met dit boek niet alleen de mooie kant van de liefde. Overspel en bedrog vormen namelijk de rode draad in het boek. Daarnaast is dit onderwerp een herkenbaar thema in de maatschappij. Angelique van Dongen weet het herkenbare goed in haar verhaal te verwerken. De lezer hoeft echter geen diepgaand verhaal te verwachten. Raven reageert vaak oppervlakkig op mannen en de liefde die opbloeit in het boek is ook een beetje cliché en voorspelbaar. Al aan het begin voelt de lezer aan hoe het verhaal zal eindigen.

De passie van Raven voor het bakken van koekjes en cupcakes spat wel van de bladzijdes en van de cover af. Ook hiermee weet Angelique van Dongen een leuke koppeling met de huidige maatschappij te maken. Denk bijvoorbeeld aan het populaire programma 'Heel Holland bakt', dat overigens ook kort in het boek terugkomt.

Het verhaal is vloeiend geschreven en het leest daardoor makkelijk en vlot weg. Het is alleen jammer dat er kleine spelfoutjes in de tekst staan en dat niet overal de interpunctie juist wordt toegepast. Aan de afwerking van het verhaal had dus meer aandacht kunnen worden besteed.

Geschreven door Ilja van de Sande


Recensie op Boekenbeschrijfster

‘Thee met koekjes’ heeft om te beginnen een leuke kaft en een aansprekende titel. Hierdoor zal het boek in een boekhandel en een bibliotheek meteen opvallen. Het onderwerp zal ook veel mensen aanspreken: hoe ga je verder met je leven als je gescheiden bent na een langdurig huwelijk? Welke gevolgen heeft dit voor jou als persoon en voor je kinderen?

Angelique van Dongen heeft een gemakkelijke en vlotte schrijfstijl. Binnen korte tijd zit je lekker in het verhaal. Het interessante aan dit boek is dat de auteur ervoor gekozen heeft om vrijwel meteen “het probleem” aan te kaarten. Raven ontdekt heel snel dat haar man vreemdgaat. Pas gedurende het verhaal lees je hoe het huwelijk tussen Raven en Dave was en welke signalen Raven toch gemist heeft. Interessant gekozen.

Raven is dol op bakken en de passages die daarover gaan, komen bijna tot leven voor de lezer. Je ruikt haast de lekkere koekjes en cupcakes en krijgt spontaan zin om zelf te gaan bakken. Het was nog leuker geweest als de auteur aan het einde van het boek een paar van die recepten had vermeld.

Het enige jammere aan ‘Thee met koekjes’ is dat er af en toe een storende d/t-spelfout te lezen was. Dat leidde soms wel even af van het verhaal. Maar al met al is het een leuke (liefdes)roman om te lezen. Het einde laat veel ruimte over voor een eventueel vervolg. Hopelijk gaat Van Dongen dat ooit nog schrijven.

Geschreven door Kim


Recensie op de Boekensalon

Als Raven haar man betrapt met een andere vrouw betekent dat het einde van hun huwelijk. Er volgt een moeilijke tijd, waarin Raven moet verhuizen, een baan zoeken en intussen proberen haar ex niet zwart te maken voor de kinderen. Gelukkig vindt ze een baan in een bistro, waar ze haar hobby, bakken, kan uitoefenen. Haar baas is een oude schoolvriend en er lijkt iets te groeien tussen hen. Tot Raven workshops gaat geven en Boudewijn leert kennen. Dit liefdesverhaal is helemaal van deze tijd: scheiding, opgroeiende pubers, zoeken naar werk en tot slot een bakwedstrijd. Het is vlot geschreven, leest lekker. De personages zijn realistisch. Kortom: een plezierige roman die een breed publiek zal aanspreken.