Games

gamesSuzanne Peters
ISBN 978-90-8660-140-0
Prijs € 11,95
Verschenen 15-10-2012

Games worden alsmaar populairder. Computerspelletjes worden over de hele wereld gespeeld. Er verschijnen steeds meer computerspelletjes en niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. In dit boekje kun je alles over computergames vinden. Hoe is het gamen ontstaan? Hoe worden games gemaakt? Hoe zit het met de toernooien? Ook kun je informatie vinden over praktische zaken, zoals een gameverslaving.

WWW-REEKS (Wij willen weten)

Scholieren moeten spreekbeurten houden en werkstukken maken. Over de onderwerpen zijn vaak alleen maar boeken verschenen die te moeilijk zijn voor hen of te uitgebreid. Ook kiezen de leerlingen onderwerpen waarover überhaupt nog geen of weinig literatuur van is verschenen.

Na onderzoek in openbare bibliotheken en schoolbibliotheken is gebleken dat er behoefte is aan informatie over veelgevraagde onderwerpen voor spreekbeurten en werkstukken. De serie WWW (=Wij Willen Weten) voorziet in die behoefte en geeft handige en bondige informatie in boekvorm.
Recensie NBD/Biblion

Deel 47 uit de informatieve ‘WWW-reeks’ over spelcomputers, consoles en games voor consoles. Het historische overzicht van de eerste spelcomputer tot de bekende spellen van nu is duidelijk, interessant en herkenbaar voor meerdere generaties. Ook voor- en nadelen van gamen komen aan bod. Zo kunnen kinderen met ADHD er baat bij hebben omdat het de concentratie kan verbeteren. Er wordt ook aandacht besteed aan gameverslaving, de kenmerken en hoe dit te voorkomen, met daarbij een ervaringsverhaal. Enkele stukken tekst, bijvoorbeeld over Mario en Sonic worden herhaald, maar dit is niet storend. Het boek is goed te gebruiken voor onder meer spreekbeurten en werkstukken. Het had uitgebreid kunnen worden met informatie om zelf games te maken, bv. met het programma ‘Gamemaker’. De vaak paginabrede kleurenfoto’s geven een indruk van de bekendste gamescenes. Bijzonder zijn de foto’s van gamebijeenkomsten (p. 8 en p. 62). In de bijlagen is een overzicht opgenomen van consoles en games vanaf 1972 tot en met 2011. Verder zijn aanwezig een uitgebreide woordenlijst en bronnenoverzicht. Vanaf ca. 12 jaar. Een van de weinige informatieve jeugdboeken over games. Ook geschikt voor YA.